Werkwijze Interieurplan

Werkwijze interieurplan

Een interieurplan is een ontwerp- en stappenplan. Het is compleet met tekeningen, uitleg en productinformatie zodat je het ontwerp voor je interieur kunt zien en realiseren. In dat ontwerp kijk ik naar indeling, sfeer, balans, kleurgebruik, meubels, woontextiel en verlichting. Daar heb ik geen 'standaard plan' voor liggen. Het is een process dat tijd kost, met veel onderzoek en contact met de klant om een echt persoonlijk ontwerp te kunnen maken. Maar hoe werkt zo'n proces? Al is geen project precies hetzelfde, dit is (in grote lijnen) mijn werkwijze:

1. Het kennismakingsgesprek

Tijdens deze ontmoeting nemen we je wensen en verwachtingen door en bekijken we samen de ruimte. Maar het is ook de gelegenheid om te ervaren of het klikt tussen ons.

Voorbereiding
Ik ontvang graag een plattegrond van de ruimte. Ook is het fijn als je van te voren wat afbeeldingen hebt gevonden om visueel aan te geven wat je mooi vindt. Maak je geen zorgen als de afbeeldingen niet eenduidig zijn, het is mijn taak om daar de mogelijkheden in te vinden. Heb je geen afbeeldingen, dan kunnen we dit alsnog doen met tijdschriften en andere media.

2. Programma van eisen, offerte en overeenkomst

Na het kennismakingsgesprek stel ik een programma van eisen op. Daarin staat alles wat we hebben besproken. Natuurlijk krijg je de gelegenheid om na te gaan of alles erin staat. Ook stuur ik je nu vrijblijvend een offerte.

Alles in orde? Dan gaan we door naar de overeenkomst en ga ik beginnen aan het plan.

3. Eerste ontwerpfase en het tussengesprek

In deze fase doe ik veel onderzoek. Ik begin met de ruimte zelf: foto’s maken en op- of nameten. Ook meet ik de wat grotere meubels in de ruimte op. Ik maak een aantal schetsen van de indelingsmogelijkheden en neem die, samen met afbeeldingen van ideeën tot dusver, mee om met je te bespreken. Zo kun je zelf kiezen waar ik mee door zal gaan en wat je toch graag anders wilt zien.

4. Tweede ontwerpfase

In deze fase ga ik door met het ontwerp, rekening houdend met alles wat we tot dan toe hebben besproken. Ook in deze fase kan ik nog met vragen tussendoor komen, om er zeker van te zijn dat ik op het juiste spoor zit. Als het nodig, plannen we een tweede tussengesprek in.

5. Presentatie van het plan

Ik kom het plan, compleet met plattegrond, ontwerptekeningen, foto’s en productinformatie, bij je presenteren. Hiermee kun je zien hoe het gaat worden en je kunt er zelf mee aan de slag.

6. Realisatie van het plan

In de realisatie van een interieurplan gaat vaak veel tijd zitten. Daarom help ik je graag bij de uitvoering van het plan. Want dat scheelt jou een hoop tijd en gedoe. Bovendien kun je er zo zeker van zijn dat het plan tot in de puntjes wordt uitgevoerd. Hoe dat werkt en wat ik precies voor je kan betekenen, bespreken we als het plan af is.

Benieuwd naar mijn eerdere projecten? Ik heb er een aantal van beschreven in mijn blog.