Portfolio

Hier zie je een aantal projecten uit mijn portfolio. Als je op een foto klikt kun je hem in het groot bekijken.

Je vind meer uitgebreidere omschrijvingen van de interieurprojecten op mijn blog.

Kleurpalet bij verbouwing woonhuis in Oegstgeest

Soms vind je een huis en weet je: het heeft potentie om ons droomhuis te worden. En die potentie moet je dan niet alleen kunnen indenken, maar ook zien te realiseren. Het huis waar ik het over heb is een twee-onder-één-kap woning uit begin jaren ’80. Op zich niet heel oud (denk ik hoopvol, want ik kan mij de jaren ’80 nog goed herinneren), maar eerlijk is eerlijk: de tijd had er een beetje stil gestaan. Het mocht een update krijgen en met een schone lei een nieuw gezin verwelkomen. Aan mij de taak om kleurrijke herinneringen van Mérida, Venezuela, toe te passen in een kleurpalet voor het hele huis - van muurverf tot vloeren en raambekleding.

Je kunt meer lezen over dit project in deze blog.

Interieurplan voor een woonkamer in Leiden

De opdracht voor deze bijzondere splitlevel woning aan het water was om meer kleur in het interieur te brengen en meer samenhang en eenheid te creëren. Er kwam een nieuw zacht kleed, iconische fautueils van Artifort, prachtige verlichting, en meer. Allemaal geïnspireerd op de bewoners zelf, het huis en het kunstwerk van de Spaanse fotograaf Jaime Ibarra dat een prominente plek aan de muur heeft. De bewoners wilden graag meerdere opties voor het opstellen van de meubels. Twee daarvan zie je in de tekeningen.

Je kunt meer lezen over dit project in deze blog.

Interieurplan voor een woon-/eetkamer in Leiden

Soms vraagt een nieuw huis gewoon om een totaal nieuw interieur. Zo ook in dit bijzondere huis in Nieuw Leiden. Het enige meubelstuk dat zou blijven, was de mooie lange eikenhouten eettafel. De klant wilde graag comfort, warmte en sfeer en heeft een voorliefde voor Italiaans design.

De lengte van de ruimte en onderbrekingen aan de linkerkant (twee trappen en een ingebouwde kast) gaven de indruk dat er maar één indeling mogelijk was. Een paar schetsen later bleek er toch meer mogelijk te zijn en viel de keuze op een combinatie van een tweezitsbank en chaise longue van Living Divani tegenover elkaar met een poef in het midden op één van de mooiste karpetten ooit: de Dibbits Rainbow van Minotti.

De tv-kast is naar ontwerp op maat gemaakt door Team 7. Ook alle verlichting mocht ik leveren, hier in de woon- en eetkamer en voor de rest van het huis. Een prachtig project waar ik met veel plezier aan gewerkt heb.

Interieurplan voor een woonkamer en eethoek in Oegstgeest

De oorspronkelijke vraag was om te kijken naar de verlichting, om ook na de kerst wat meer sfeer te hebben. Met allemaal off-white muren waren de bewoners ook geïnteresseerd in een kleuradvies, en ja ... eigenlijk ook wel een plan voor een eethoek. Zo kwamen we uiteindelijk tot een complete metamorfose.   Alleen de handige slaapbank (van IKEA) bleef, en de salontafel die speciaal voor hun gemaakt is.

Het totaalbeeld is geïnspireerd op hun jaren in Arizona, haar voorliefde voor blauw en hun wens voor een woonkamer met knusse en handige eethoek (uitbreidbaar voor als ze veel gasten aan tafel krijgen) en veel opbergruimte. Een interieur dat persoonlijk is en echt als een thuis aanvoelt.

Je kunt meer lezen over dit project in deze blog.

Interieurplan voor een zithoek in Oegstgeest

Door de centrale plek van het trappenhuis en de ligging van de keuken en de grote eettafel blijft er maar een klein deel over voor de zithoek. De muren waren wit, er stond één grote bank en één stoel en verder wat opbergers en een grote salontafel. De wensen waren (onder andere): meer zitplekken, kleur en geborgenheid. "Think outside the box, literally" was de vraag. Deze nieuwe woonkamer is geïnspireerd op de bewoners zelf en hun persoonlijke kleurrijke kunstcollectie.

Je kunt meer lezen over dit project in deze blog.

Interieurplan voor een woonkamer in Oegstgeest

Deze woon- en eetkamer onderging een metamorfose wat betreft kleur, indeling en complete sfeer. De kernwoorden waren warm, zacht, natuurlijke materialen (hout), een beetje oosters en een beetje vintage/klassiek. Ik heb er een persoonlijk en sfeervol interieur van gemaakt.

Je kunt meer lezen over dit project in deze blog.