Portfolio

Hier zijn een aantal projecten te zien uit mijn portfolio. Klik op een foto om groot weer te geven.

Interieurplan voor een woonkamer in Leiden

De opdracht voor deze bijzondere splitlevel woning aan het water was om meer kleur in het interieur te brengen en meer samenhang en eenheid te creeren. Er kwam een nieuw zacht carpet, iconische fautueils van Artifort, prachtige verlichting, en meer. Allemaal geinspireerd op de bewoners zelf, het huis en het kunstwerk door de Spaanse fotograaf Jaime Ibarra die een prominente plek aan de muur heeft. Meerdere opties voor opstellingen waren belangrijk, twee hiervan zijn te zien in de tekeningen.

Interieurplan voor een woon- /eetkamer in Leiden

Soms vraagt een nieuw huis gewoon om een totaal nieuw interieur, zo ook in dit bijzondere huis in Nieuw Leiden. Het enige meubelstuk dat zou blijven was de mooie lange eikenhouten eettafel. De klant wilde graag comfort, warmte en sfeer en heeft een voorliefde voor Italiaans design.

De lengte van de ruimte en onderbrekingen aan de linkerkant (twee trappen en een ingebouwde kast) gaven de indruk dat er maar een indeling mogelijk was. Een paar schetsen later bleek er toch meer mogelijkheden te zijn en viel de keuze op een combinatie van een tweezitsbank en chaise longue van Living Divani tegenover elkaar met een poef in het midden op een eiland van een van de mooiste karpetten die verkrijgbaar is - Dibbits Rainbow van Minotti.

De tv kast is naar ontwerp op maat gemaakt door Team 7, die prachtige meubels van hout maken en hier in combinatie met glas. Ook alle verlichting mocht ik leveren, hier in de woon- en eetkamer en voor de rest van het huis. Een prachtig project waar ik met veel plezier aan gewerkt heb.

  • Portfolio foto eettafel 1

Interieurplan voor een woonkamer en eethoek in Oegstgeest

De oorspronkelijke vraag was om te kijken naar de verlichting, om ook na de kerst wat meer sfeer te hebben. Met allemaal off-white muren waren de bewoners ook geinteresseerd in een kleuradvies, en ja ... eigenlijk ook wel een plan voor een eethoek. Zo kwamen we uiteindelijk tot een complete metamorphose.   Alleen de handige slaapbank (IKEA) bleef, en de salontafel die speciaal voor hun gemaakt was.

Het totaal beeld is geinspireerd op hun jaren in Arizona, haar voorliefde voor blauw en hun wens voor een woonkamer met knusse en handige eethoek -  uitbreidbaar voor als ze veel gasten aan tafel krijgen - en veel opbergruimte. Een interieur die persoonlijk is en echt als een thuis aanvoelt.

  • Regina Dijkstra Portfolio foto MH1

Interieurplan voor een zithoek in Oegstgeest

Door de centrale plek van het trappenhuis en de ligging van de keuken en de grote eettafel blijft er maar een klein deel over voor de zithoek. De muren waren wit, er stond één grote bank en één stoel en verder wat opbergers en een grote salontafel. De wensen waren (onder andere): meer zitplekken, kleur en geborgenheid.  "Think outside the box, literally" was de vraag. Deze nieuwe woonkamer is geïnspireerd op de bewoners zelf en hun persoonlijke kleurrijke kunstcollectie.

Interieurplan voor een woonkamer in Oegstgeest

Deze woon- en eetkamer onderging een metamorfose wat betreft kleur, indeling en complete sfeer. De kernwoorden waren warm, zacht, natuurlijke materialen (hout), een beetje oosters en een beetje vintage. Het is een persoonlijk en sfeervol interieur geworden.

Interieurplan voor een kinderkamer in Oegstgeest

De voornaamste wens voor deze kinderkamer was meer opbergruimte, niet alleen zodat het opgeruimd kan worden maar ook zodat er fijn gespeeld kan worden. Het kleed was er al, ik heb de rest van de kamer daarop geinspireerd.