Kleurplan

Afbeelding bij Kleuradvies dienst

Wat is een kleurplan?

Een kleurplan is een plan met een kleurpalet (schema van kleuren) en de toepassing ervan. Het gaat om meerdere kleuren die op elkaar zijn afgestemd voor één of meerdere ruimtes gebaseerd op jouw wensen (bijvoorbeeld ruimer, intiemer, eenheid, vrolijker enzovoort), en voorkeuren, de ruimte zelf (bijvoorbeeld accentueren van sterke punten), reeds aanwezige kleuren, en de lichtinval. Bij een kleurplan gaat het er om dat de ruimtes mooi in elkaar overlopen in kleur, en dat er harmonie is.

Dit krijg je bij een kleurplan

Bij dit plan kom ik drie keer bij je thuis. Het eerste bezoek duurt één tot anderhalf uur.

Eerste afspraak

Bij de eerste afspraak nemen we samen je wensen en voorkeuren door. Je kan vooraf al zelf aan de slag. Maak bijvoorbeeld een moodboard aan op Pinterest of verzamel foto's uit tijdschriften. Ter plekke kunnen we natuurlijk ook samen jouw wensen en voorkeuren bepalen. We nemen samen de ruimte(s) door. Als je van tevoren foto's stuurt, is dat handig.

Tweede afspraak

Ik presenteer tijdens deze tweede afspraak mijn tussenvoorstellen. Die nemen we daarna samen door en we maken keuzes.

Derde afspraak

Ik verwerk de gemaakte keuzes verder uit tot een plan inclusief kleurpalet en schematische plattegronden en schetsen. Dit presenteer ik tijdens een derde afspraak als compleet kleurplan.

Voordelen van een kleuradvies aan huis

Naast het op elkaar afstemmen van kleuren en daardoor een eenheid te creëren:

  • is het een goede manier om eens met andere ogen naar de kleuren in je interieur te kijken;
  • accentueer je met de juiste kleuren de sterke punten in je huis en kun je de minder sterke punten juist verzwakken;
  • vermijd je vloekende of wringende kleurcombinaties;
  • ontdek je nieuwe kleurvariaties.

Meer lezen

Een jaren '80 twee-onder-één-kap woning in Oegstgeest kreeg een grondige update voor haar nieuwe bewoners. Ik heb er een kleurenpalet voor gemaakt, geïnspireerd op de mooie Venezolaanse stad, Mérida. Benieuwd naar de voor- en na-foto's? Ze zijn allemaal te zien in deze blog:
http://www.reginadijkstra.nl/kleurpalet-merida-hermosa/