Eland-geïnspireerde kinderkamer

Opdracht: kinderkamer make-over, Oegstgeest

Wensen:

Opbergruimte voor speelgoed en boeken
Nieuwe kledingkast
Meer speelruimte
Nieuwe kleuren op de muren

De voornaamste wens voor deze kinderkamer was meer opbergruimte, niet alleen zodat er beter opgeruimd kan worden, maar ook er fijn gespeeld kan worden. Ik heb het totaalbeeld laten inspireren door het MOBORG vloerkleed van de IKEA (helaas niet meer verkrijgbaar), dat er al lag. Ook de kleurrijke gordijnen hingen er al en waren té leuk om te vervangen. Ze steken extra vrolijk af tegen de nieuwe muurkleuren.

RDD project Kinderkamer

Links zie je een lange wand die eerst een grijze onderlaag kreeg om de eerdere verfkleur (fel blauw) te bedekken. Het grijs is een perfecte ondergrond voor de ‘rode’ kleur die er op kwam, de (hier boven links te zien) Flexa Creations metallic muurverf Buzz Around. Metallic verf heeft twee nadelen: je ziet alle oneffenheden in de muur en het kan je muur een harde en koude uitstraling geven. Deze kleur, Buzz Around, is echter een warme kleur en de glans ziet er niet overdreven uit. De vrolijke KnuZi elandkop vond ik online. De kop is 75 cm hoog en breed en in tien kleuren verkrijgbaar.

Op het kleine muurtje achter het bed hebben we een hele mooie, warme (bijna bruine) grijs gebruikt: de “Spacious Grey” – kleurcode 3026 van Flexa Creations – maar dan laten mengen op een water gedragen lijnolie-emulsie MARIL van Aquamarijn (muurverf in donkere kleuren). Een kleur die je ziet op een staal van één merk en laat mengen in een verf van een ander merk zal er waarschijnlijk iets anders uitzien omdat de basis anders is maar dat luisterde in dit geval niet zo nauw, ze wilden graag met een natuurlijke verf werken.

RDD Kinderkamer blog foto

Op deze afbeelding zie je de beloofde opbergruimte. Ik heb hiervoor het flexibele STUVA systeem gebruikt van de IKEA, in combinatie met LACK planken. De derde kleur in deze kamer zie je links: een soort van lucht blauw. Het is eveneens een Flexa kleur “Frosted Sky” – kleurcode 3006 – gemengd op basis van de lijnolie-muurverf MARIL van Aquamarijn (wit en kleur uit wit).

En dan, nog even voor de goede orde 😉 – het vloerkleed dat dit allemaal heeft geïnspireerd, en helaas niet meer te verkrijgen is, de MOBORG van IKEA:

MOBORG vloerkleed

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *