Werkwijze Interieurplan

1. Het kennismakingsgesprek

Tijdens deze ontmoeting:
• laat ik meer van mijn portfolio zien
• bekijken we samen de ruimte
• nemen we je wensen en verwachtingen door

Voorbereiding
Het is fijn als je van te voren wat afbeeldingen hebt gevonden om visueel aan te geven wat je mooi vindt en voor welke sfeer je wilt gaan. Heb je dat niet, dan kunnen we dit alsnog doen met tijdschriften en andere media.
Ik ontvang graag een plattegrond van de ruimte. Die meten we dan voor de zekerheid nog even na in een later stadium.

2. Programma van eisen, offerte en overeenkomst

Na het kennismakingsgesprek stel ik een programma van eisen op. Daarin staat alles wat we hebben besproken. Natuurlijk krijg je de gelegenheid om na te gaan of alles erin staat. Ook stuur ik je nu een offerte.

Alles in orde? Dan gaan we door naar de overeenkomst en ga ik beginnen aan het plan. Wil je na het ontvangen van de overeenkomst tóch niet verder met het project, dan breng ik een bedrag van 75 euro in rekening voor het verrichte werk.

3. Eerste ontwerpfase en het tussengesprek

In deze fase doe ik veel onderzoek. Ik begin met de ruimte zelf: foto’s maken en op- of nameten. Ook meet ik de wat grotere meubels in de ruimte op. Ik maak een aantal schetsen van de indelingsmogelijkheden en neem die, samen met afbeeldingen van ideeën tot dusver, mee om met je te bespreken. Zo kun je zelf kiezen waar ik mee door zal gaan en wat je toch graag anders wilt zien.

4. Tweede ontwerpfase

In deze fase ga ik door met het ontwerp, rekening houdend met alles wat we tot dan toe hebben besproken. Ook in deze fase kan ik nog met vragen tussendoor komen, om er zeker van te zijn dat ik op het juiste spoor zit. Als het nodig, plannen we een tweede tussengesprek in.

5. Presentatie van het plan

Ik kom het plan, compleet met plattegrond, ontwerptekeningen, foto’s en productinformatie, bij je presenteren. Hiermee kun je zien hoe het gaat worden en je kunt er zelf mee aan de slag.

6. Realisatie van het plan

In de realisatie van een interieurplan gaat vaak veel tijd zitten. Daarom help ik je graag bij de uitvoering van het plan. Want dat scheelt jou een hoop tijd en gedoe. Bovendien kun je er zo zeker van zijn dat het plan tot in de puntjes wordt uitgevoerd. Hoe dat werkt en wat ik precies voor je kan betekenen, bespreken we als het plan af is.