Werkwijze Interieurplan

1. Het kennismakingsgesprek / Intakegesprek

Tijdens deze ontmoeting
• Laat ik meer van mijn portfolio zien.
• Bekijken we samen de ruimte.
• Nemen we de wensen en verwachtingen door.

Voorbereiding
Het is fijn als je van te voren wat afbeeldingen hebt gevonden om visueel aan te geven wat je mooi vind en voor welke sfeer je wilt gaan. Heb je dat niet, dan kunnen we dit alsnog doen met behulp van tijdschriften en andere media.
Ik ontvang graag een plattegrond van de ruimte, deze meten we dan voor de zekerheid nog even na in een later stadium.

2. Programma van eisen, offerte en overeenkomst

Na het intakegesprek schrijf ik een debriefing / programma van eisen. Daarin staat alles wat besproken is. Dit kun je zelf nagaan voor volledigheid. Ook stuur ik je nu een offerte voor de werkzaamheden beschreven in de debriefing.

Alles in orde? Dan gaan we door naar de overeenkomst en ga ik beginnen aan het plan. Wil je na het ontvangen van de overeenkomst tóch niet verder met het project, dan wordt er een bedrag van 75 euro in rekening gebracht voor verrichte werk.

3. Eerste ontwerpfase en het tussengesprek

In deze fase doe ik veel onderzoek. Naar de ruimte zelf, wat begint met het maken van foto’s, en het op- of nameten van de ruimte en grotere meubels in de ruimte. Ik maak een aantal schetsen van de indelingsmogelijkheden en neem die, samen met afbeeldingen van ideeën dusver, mee ter bespreking in een tussengesprek. Zo kun je zelf kiezen waar ik mee door zal gaan en wat eventueel aangepast moet worden.

4. Tweede ontwerpfase

In deze fase ga ik door met het ontwerp, rekening houdend met alles wat we tot dusver hebben besproken. Ook in deze fase kan ik nog met vragen tussendoor komen, om er zeker van te zijn dat ik op het juiste spoor zit. Als het nodig is dan kunnen we ook een tweede tussengesprek inplannen.

5. Presentatie van het plan

Ik kom het plan, compleet met plattegrond, ontwerptekeningen, foto’s en productinformatie, presenteren. Hiermee kun je zien hoe het gaat worden en je kunt er zelf mee aan de slag.

6. Realisatie van het plan

Ook in de realisatie van een interieurplan gaat vaak veel tijd zitten. Het kan daarom interessant zijn om mij hier voor in te schakelen. We kunnen hier de mogelijkheden voor bespreken als het plan af is.